fbpx

10 apper du må ha på mobilen i ferien

Del innlegget

Nå er det sommer og endelig tid for sommerferie. Før var det penger & pass som var den gylne regel for hva man måtte ha med på tur, men nå har disse to fått følge av mobilen. Mange har nå fått EU/EØS inkludert i sitt mobilabonnement, og det er ventet at bruken av mobildata i Europa vil eksplodere i sommer. Det er mye nyttig man kan gjøre med mobilen, og her kommer tips om 10 apper som du må ha på din mobil i ferien:

1. TripAdvisor
Når man er på et fremmed sted er det ikke alltid like lett å vite hvor de serverer god mat, hvor man kan sove i en deilig seng eller hva man bør få med seg av severdigheter mens man er der. Da er TripAdvisor en perfekt reisepartner. Med TripAdvisor på mobilen kan man nemlig enkelt se hvilke erfaringer andre har gjort med stedets restauranter, hoteller og severdigheter. Det er ikke alltid at de som har anmeldt en restaurant eller et hotell har samme preferanser som deg så det lønner seg alltid å lese noen av anmeldelsene for å danne seg ett eget bilde av stedet (les gjerne de som er mest misfornøyd). Ofte har andre brukere lagt ut bilder slik at man se litt mer enn hva restauranten og hoteller selv ønsker å presentere. En uvurderlig reiseguide, både før og under reisen.

2. Appen til din bank
Vi anbefaler at du har appen til din bank lett tilgjengelig på tur i utlandet. Ikke bare for å ha kontroll på saldoen underveis, men først og fremst for å se riktig valutakurs. Det finns nemlig mange ulike apper som regner ut valutakurser (f.eks XE Currency, Valuta+), men disse pleier å bruke noe som heter interbank kurs. Dette er valutakursen som bankene betaler seg i mellom, og det er dessverre aldri den du ender opp med å betale. For å se den kursen du kommer til å bli belastet med lønner det seg derfor å sjekke i appen eller nettsidene til din bank. Vi bruker selv DNB, og valutakursen i deres app er veldig treffsikker (bruk gjerne DNB-appen hvis din egen bank ikke har valutakurser i sin app).

3. Appen til din mobiloperatør
Nå har de aller fleste fått bruk i EU/EØS og data rollover inkludert i sine mobilabonnement, og det er ventet at bruken av mobildata på Europa-ferien vil eksplodere i sommer. Vær oppmerksom på at populære feriemål som Sveits, Monaco, San Marino, Andorra og Tyrkia ikke inngår i EU/EØS samarbeidet. Bruk i disse landene er derfor ikke inkludert, men sjekk gjerne med din operatør om de allikevel har inkludert noen av landene i ditt abonnement. Og vær ekstra oppmerksom på ferjer og skip da prisene der er ekstremt høye! Bruk av mobilen utenfor EU/EØS er fortsatt uforholdsmessig dyrt – les gjerne mer om det i denne artikkelen fra dinside.no

Med appen til din mobiloperatør kan du som regel se forbruk (og dermed hvor mye som er igjen i din datapakke), kjøpe ekstra datapakker, se prisene for bruk utenfor EU/EØS o.l. Vær oppmerksom på at det kun er det du har inkludert i ditt abonnement som kan brukes uten kostnad i EU/EØS – går du tom for mobildata må du enten kjøpe en ekstra datapakke eller betale for overforbruk (prisen skal være den samme som i Norge).

4. Netflix, Viaplay, HBO, NRK, TV2Sumo
Sommer betyr sol og bading, deilig mat & drikke på sene kvelder og generelt late dager. Men det kan være at man allikevel savner sin favorittserie eller at barna kjeder seg på restauranten og må underholdes. Hvis du har lastet ned favoritt Tv-appen(e) dine, og oppholder deg i en WiFi-sone eller i ett EU/EØS-land med en stor datapakke kan du bare surfe i vei på din mobil eller iPad. Får du ikke sett programmet på grunn av at du oppholder deg i utlandet løser du det med det neste tipset på listen, nemlig appen Freedom VPN.

5. Freedom VPN
Har du opplevd å ønske å se et program på f.eks NRK eller TV2Sumo når du er i utlandet, men får beskjed om at det er sperret? Det er fordi TV-selskapet kun har rettigheter til å vise programmet i Norge, og mobilen/iPaden/PC´en forteller at du er i utlandet. Dette kan du overstyr med noe som kalles VPN. Det står for Virtual Private Network, og VPN lager en privat tunnel for trafikk fra din mobil/PC til en server slik at trafikken er kryptert og dermed sikker. Med Freedom VPN kan du også fortelle serveren at du er i f.eks Norge, og på den måten kan du se på norsk TV i utlandet. Som ett ekstra gode vil VPN kryptering sørge for at du surfer trygt, enten du er på et åpent WiFi nett på hotellet eller via mobildata.

6. YR
NRK og Meterologisk Institutt har med YR laget en av verdens beste apper for å sjekke værforhold, både hjemme i Norge og i utlandet. Hvis du ikke allerede har YR på mobilen må du laste den ned slik at du kan følge med på været der du er eller dit du skal. Da har du iallfall noe å snakke om på ferien.

7. Google Trips
Har du Gmail eller G-Suite konto? Da må du bare laste ned Google Trips med en gang. Google Trips vil nemlig gå gjennom mailene dine (ja, jeg velger å stole på Google) for å sjekke om det er noen reservasjoner til fly, hoteller eller leiebil der. Helt automagisk lager Google Trips så reiseplaner for din planlagte reise – helt av seg selv. Vi har testet Google Trips på de siste 4 utenlandsturene, og vi blir mer og mer imponert. Vi har også laget en video om Google Trips – se den gjerne her.

8. Waze
Hvis du skal kjøre bil i ferien må du ha appen Waze installert på din mobil. Waze er en fantastisk (og gratis) GPS som viser deg veien dit du skal, men den gjør også så mye, mye mer. I Waze deler daglig millioner av mennesker informasjon om trafikken der de er, akkurat som et sosialt nettverk på veien. Med Waze kan du dermed se hvor det er kø lenge før du kommer til køen, du får tips om omkjøringer og mange andre nyttige tips. Vi har tidligere laget en video om Waze – se den gjerne her.

9. Google Foto
Uavhengig om du har en iPhone eller Android mobil må da laste ned Google Photo. Med Google Photo er dine feriebilder ikke bare trygt lagret, men appen vil også lage forslag til fotoalbum for deg, lage korte filmer av dine bilder og mye mer. Som alt annet fra Google er Google Foto gratis (selvom man kanskje deler litt av sitt privatliv med Google), og den bør helt være med på din reise.

10. EasyPark
Siden vi tok i bruk EasyPark for noen år siden har vi aldri fått parkeringsbot. Og vi har heller aldri betalt mer enn vi behøver for parkeringen ettersom vi stopper parkeringen i EasyPark-appen når vi drar. EasyPark finnes i de nordiske landene og flere andre land i Europa som f.eks Italia, Spania, Frankrike. Så skal du kjøre bil i ett av disse landene i sommer vil vi helt klart anbefale å laste ned EasyPark, og holde utkikk etter de rosa skiltene. Vi har laget en kort video om EasyPark – sjekk den gjerne ut her.

Alle apper skal være tilgjengelig i både App Store for iPhone og Google Play for Android.

Les våre nyeste innlegg

Nyheter

Blir det priskrig?

Nå har også mobiloperatøren Happybytes lansert abonnement med fri data. Det vil si abonnement med mulighet til å bruke så mye data man vil, men

Kommentar

Regnestykket som ikke går opp

Med 5,8 millioner kunder og nesten 19 milliarder i årlig omsetning, er mobilmarkedet både stort og attraktivt. Men det er et problem. Det er nemlig

Lyst til å jobbe smart? Vi hjelper dere gjerne

Gi oss ditt navn og nummer så tar vi kontakt

Live shopping er kommet for å bli