Banker vil ikke disrupte banker

Del innlegget

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Hvem kommer til å snu opp ned på din bransje? Det blir neppe noen av de aktørene som dominerer bransjen i dag, det er helt sikkert.

For det var ikke en mobiltelefonprodusent som oppfant smarttelefonen, det var ikke en hotelkjede som oppfant Airbnb, det var ikke drosjenæringen som oppfant Uber, det var ikke bokhandlere som oppfant Amazon og det var ikke plateselskapene som oppfant Spotify.

For tror du en bank vil disrupte banknæringen? Eller at et forsikringsselskap snu opp ned på forsikringsbransjen? Neppe. De våger nemlig ikke å disrupte sin egen forretningsmodell.

Samtidig er det klart at begge disse bransjene kommer til å møte store endringer i fremtiden. Både med tanke på nye teknologi og det nye EU-direktivet PSD2 som regulerer betalingsformidlingen i EU og EØS. Begge disse elementene vil føre til store endringer når det gjelder betalingstjenester og dermed også eierskapet til kunden.

Hvordan forbereder din bransje seg på hva som kan komme?

Motta vårt nyhetsbrev

Få vite hvordan du kan jobbe smart i hverdagen

Les våre nyeste innlegg

Kommentar

Fest setebeltene

Norske bedrifter er på vei inn i en «perfekt storm». Det er bare å feste setebeltene for en ventet nedtur.

Kommentar

Fremtidens arbeidsplass

Den arbeidsplassen du forlot i midten av mars er ikke den du kommer tilbake til. Fremtidens arbeidsplass ble nemlig lansert mens du var borte.

Lyst til å jobbe smart? Vi hjelper dere gjerne

SenGi oss ditt navn og nummer og vi tar kontakt

Live shopping er kommet for å bli