fbpx

Ny spiker i kisten til TV-boksen

Del innlegget

Apple satte i går en ny spiker i kisten til TV tilbudet fra Get og Canal Digital. Samtidig ønsker de å endre måten vi ser direktesendinger på. TV ble akkurat oppdatert av Apple.

Torsdag kveld hadde Apple en stor presentasjon av nye produkter. Apples ny MacBook Pro med blant annet revolusjonen Touch bar og Touch ID (fingeravtrykksleser) har fått mest oppmerksomhet i etterkant. Og det er velfortjent.

Men det kom også andre nyheter som på sikt vil endre måten vi ser på TV. Apple anser nemlig TV som et satsningsområde, og de mener apper er TVs fremtid. Og de kan ha rett.

Det var en nyhet som sannsynligvis fikk kabel-tv selskaper som Get, Canal Digital og Altibox til å bli litt (mer) bekymret. Disse selskapene driver som kjent med såkalt koblingssalg hvor kundene pålegges å ha kabel-tv for å få bredbånd. Med det må de slutte med fra nyttår. Kunder kan dermed si opp sitt TV-abonnement og fortsatt ha bredbånd. Det er ventet at mange vil benytte seg av denne muligheten ettersom mange har erstattet tradisjonell TV med strømmetjenester som Netflix og Viaplay. Ett argument for TV-boksen til Get og Canal Digital er at man har tilgang til alle kanaler og en enkel oversikt over alle direktesendinger. Ønsker man å strømme TV må man i dag logge seg på mange forskjellige apper som NRK TV, Netflix, Sumo med flere. Men det blir det nå en slutt på.

Apple TV vil nemlig få en ny app som heter noe så enkelt som «TV», og som gir deg akkurat det navnet tilsier. Med «TV» kan din Apple TV automatisk logge seg på alle dine strømmeabonnement, og samle serier og filmer i en enkel oversikt. Så nå kan du se House of Cards fra Netflix, Vikingane fra NRK og Game of Thrones fra HBO i en og samme app. Med «TV» kan du dermed samle innhold fra apper som NRK TV (alle NRK kanaler), TV2 Sumo (alle TV2 kanaler), ViaFree (alle MTG kanaler) og Dplay (alle TVNorge kanaler) i en og samme oversikt. I tillegg til denne funksjonen, som kalles «Watch now», har appen «TV» også et bibliotek av alle serier og filmer som du har leid gjennom iTunes, samt enkel tilgang til å leie filmer og serier i iTunes ved funksjonen «Store».

Men det gir seg ikke med det. Med så mange kanaler som vi i dag har tilgang på er det ofte vanskelig å vite hvilken kanal som sender nettopp den fotballkampen du ønsker å se. I stedet for å lete kan man bare aktivere Siri, og be henne sette på den aktuelle kampen. Siri vil da finne rett kanal og skru på for deg. Denne funksjonen vil nok i første omgang fungere i USA, men forhåpentligvis ser norsk media sin besøkelsestid og tilpasser seg Apples nye produkt. For en herlig verden vi lever i ?.

Appen «TV» vil komme til Apple TV, iPhone og iPad slik at man kan se hvor man vil. Dette blir en ny spiker i kisten til TV-boksen fra Get og Canal Digital.

Men Apple ønsker ikke bare å kvitte seg med den tradisjonelle TV-boksen. De ønsker også å endre måten vi ser direktesendinger på. Har du noen gang gått lei kommentatorer som ødelegger en god fotballkamp? Sammen med Twitter har Apple lansert ett alternativ til Davy Wathne (som da endelig kan pensjonere seg). Twitter sin nye app for Apple TV lar deg nemlig følge med på tweets fra dine favoritt eksperter samtidig som du ser på direktesendingen.

Du kan blant annet følge med på kommentarene venner, kjente og andre du følger på Twitter til akkurat den sendingen du ser på. Det er ingenting som hindrer f.eks Facebook, VG eller andre til å komme med samme funksjon. TV ble akkurat oppdatert av Apple.

Les våre nyeste innlegg

Nyheter

Blir det priskrig?

Nå har også mobiloperatøren Happybytes lansert abonnement med fri data. Det vil si abonnement med mulighet til å bruke så mye data man vil, men

Kommentar

Regnestykket som ikke går opp

Med 5,8 millioner kunder og nesten 19 milliarder i årlig omsetning, er mobilmarkedet både stort og attraktivt. Men det er et problem. Det er nemlig

Lyst til å jobbe smart? Vi hjelper dere gjerne

Gi oss ditt navn og nummer så tar vi kontakt

Live shopping er kommet for å bli