Mobildekning

Hvilket mobilnett er best?

Illustrasjon på mobildekning

I Norge er vi så heldige å ha tilgang til tre mobilnett i verdensklasse. Dette er slått fast i flere internasjonale undersøkelser. Til tross for at vi bor i et langstrakt land med både fjell og fjorder har hele 99,9% av befolkningen tilgang til et godt mobilnett. 

Ikke bare har de norske mobilnettene god dekning, men de har også bra kvalitet med blant annet høy fart som resultat.

Best mobildekning

Hvilket mobilnett som har best mobildekning avhenger av hvor du oppholder deg, og hvilket behov du har. For mobildekning oppleves individuelt. Mens noen har god dekning med Telenor, har andre kanskje bedre dekning med Telia eller Ice. 

Det er mye som spiller inn på dekningen og farten man faktisk opplever:

Kapasiteten i mobilnettet er viktig. Det er nemlig ikke slik at uttrykket “jo flere, jo bedre” passer for mobilnett. La oss sammenligne med en motorvei – jo flere som kjører på veien, jo lavere fart blir det på alle. Dette opplever man blant annet på steder med mange mennesker, som f.eks konserter. Selv med god teoretisk dekning får man ikke signal fordi det er for mange som bruker samme basestasjon. 

“Fortell meg hvor du bor, og jeg skal fortelle deg hvor god mobildekning du har

Du kan sjekke hvor din nærmeste basestasjon er, og hvem den tilhører, på Nkom sin tjeneste Finn senderen. Et tips; skriv inn adressen du vil søke opp, gå til “Filter” og aktiver “Vis nærmeste” helt nederst. Da vil du få siktelinjene til de fem nærmeste basestasjonene. 

Hvilken type dekning de tre mobilnettene har der du vanligvis oppholder deg kan du finne ut på dekningskartene til de tre nettverksoperatørene:

Telenor-logo
8000

Basestasjoner

99,9%

Befolkningsdekning

84,6%

Arealdekning 4G

Mange mobiloperatører leier tilgang til mobilnettet til Telenor. Se egen oversikt. Disse operatørene har nøyaktig samme dekning, kapasitet og nettkvalitet som Telenors egne kunder.  

Telenor har avviklet sitt 3G-nett, og satser for fullt på utbygging av 5G-nettet. Ambisjonen er å ha et landsdekkende 5G-nett i løpet av 2024. Mer informasjon om utbyggingsplanene for 2021 til Telenor finner man i denne linken

Operatører som bruker Telenor sitt mobilnett

Telia-logo
6000

Basestasjoner

98%

Befolkningsdekning

?

Arealdekning

Flere mobiloperatører leier tilgang til mobilnettet til Telia. Se egen oversikt. Disse operatørene har nøyaktig samme dekning, kapasitet og nettkvalitet som Telias egne kunder.  

Telia satser for fullt på utbygging av sitt 5G-nett. Telia har som ambisjonen er å ha det første landsdekkende 5G-nett i 2023. Mer informasjon om utbyggingsplanene for 2021 til Telia finner man i denne linken

Operatører som bruker Telia sitt mobilnett

Ice logo
2887

Basestasjoner

94%

Befolkningsdekning

99,99%

Oppetid i nettet

Tallene for Ice gjelder deres eget mobilnett. Kundene til Ice har nemlig også tilgang til mobilnettet til Telia, og i praksis samme dekning som Telia. Dersom Ice sine kunder oppholder seg på steder hvor Ice ikke har egen dekning blir de automatisk koblet på Telia sitt mobilnett.

Ice er utfordreren i det norske mobilmarkedet, og de startet utbyggingen av sitt eget 4G-mobilnett i 2015. Ice kaller mobilnettet sitt for Ice+, og de tilbyr kunder med tilgang til Ice+ tilleggstjenesten Data Frihet med 1000GB.

Ice bygger kontinuerlig ut mobilnettet, men dekker allerede 94% av befolkningen med Ice+. Mobilnettet er klargjort for 5G, og Ice tester nå 5G enkelte steder i Norge før utrulling til resten av landet.

Operatører som bruker Ice sitt mobilnett

Få hjelp

Noe som er nesten like viktig som god dekning er å ha en god bedriftsavtale. For å finne den beste bedriftsavtalen på mobil og bredbånd lønner det seg å bruke en uavhengig telekområdgiver. De har oversikt over fordelene og ulempene til de ulike operatørene, inkludert abonnement, priser og dekning. 

Telehjelpen er en slik uavhengig rådgiver, og vi hjelper bedrifter med å finne den beste løsningen på mobil og bredbånd. Telehjelpen er en tjeneste fra Jobb Smart.

Avtal en prat på 15 minutter med en rådgiver i Telehjelpen for å se hvordan vi kan finne det beste bedriftsabonnementet – for dere.

Mobilnettet fra 1G til 5G

Mobilen er blitt en viktig del av våre liv. Men det har ikke alltid vært slik. Her er et kort tilbakeblikk på utviklingen innen mobiltelefoni i Norge. Bruk piltastene for å flytte til høyre og venstre. 

Innendørsdekning

Enkelte bedrifter opplever dessverre dårlig dekning innendørs. Det kan enten være i hele eller deler av bygget. Årsakene til dårlig dekningen innendørs kan for eksempel være isolasjon i vegger og reflekterende vinduer. I moderne bygg kan dette være en utfordring på grunn av krav til miljø og energisparing. 

Det finnes i dag gode løsninger for å få bedre mobildekningen innendørs. Hvordan man løser det avhenger blant annet av hva som er årsaken til den dårlige dekningen, og hvilket behov bedriften har. Noen av mulighetene til å forbedre innendørsdekningen er: 

Innendørs basestasjoner
I enkelte strategiske bygg kan nettverkseierne velge å sette opp innendørs basestasjoner. Dette er blant annet gjort i flere bygg i Bjørvika i Oslo.  

Signalforsterkere
En annen løsning er såkalte signalforsterkere, også kalt repeatere. En signalforsterker består av en enhet som settes utenpå bygget. Den fanger opp signalene utendørs, og sender de innendørs. Inne i  lokalene fordeles mobilsignalene ved hjelp av egne rutere. Slike signalforsterkere finnes i ulike varianter. 

Det er viktig å vite at uautorisert bruk av aktive signalforsterkere ikke er tillatt iht. ekomlovens § 6-2 første ledd. Signalforsterkere skal derfor skaffes gjennom netteierens sertifiserte kanaler da disse er testet og godkjent for bruk i mobilnettet. Telehjelpen hjelper dere med å skaffe godkjente signalforsterkere.  

WiFi Tale
Hvis man sliter med dårlig mobildekning innendørs kan man ofte reddes av tilgang på bredbånd som f.eks fiber. Da vil man som regel ha god WiFi-dekning i bygget som man bruker som dataforbindelse både til mobil og PC. 

Mens dette løser problemet med data, løser det isolert sett ikke dekningen til samtaler. Men ved hjelp av en tjeneste som kalles WiFi Tale kan man både ta og motta samtaler via datanettet. Med WiFi Tale vil man få krystallklare samtaler innerst i en lagerbygning eller nederst i en kjeller

Det kan være stor forskjell på hva som omtales som den beste dekningen, og hva som faktisk er den beste dekningen for deres bedrift. For hva som er best for dere avhenger nemlig av hva dere har behov for. Ikke hva andre har behov for. Det finnes ikke noe “one size fits all”-abonnement for bedrifter.

Full Telenor-dekning?

Du har sikkert sett eller hørt uttrykket “full Telenor-dekning” i markedsføringen til enkelte mobiloperatører. Uttrykket indikerer at det finnes noe annet enn full Telenor-dekning, og slik er det selvfølgelig ikke. Telenor-dekning er Telenor-dekning, uavhengig av hvilken operatør man bruker.  

De tre mobilnettene i Norge eies av Telenor, Telia og Ice. Mobiloperatører som eier eget mobilnett kalles i bransjen for Mobile Network Operator, eller MNO som det forkortes til. Som dominerende markedsaktør er Telenor regulert av Nkom, og de er blant annet pålagt å gi andre mobiloperatører tilgang til sitt mobilnett.

Mobiloperatører som leier tilgang i en annens mobilnettet kalles for MVNO eller SP, avhengig av hvilken avtale og tilgang til mobilnettet de har. Begrepene MVNO og SP står for henholdvis Mobile Virtual Network Operator og Service ProviderI Norge er det flest såkalte service providere, og noen eksempler på slike er Nortel og Chilimobil. 

Så tilbake til “full Telenor-dekning”. Det har vært historier om at selgere og andre har sagt at kundene til Telenor har bedre dekning og blir prioritert i Telenor-nettet fremfor kundene til en mobiloperatør som leier tilgang (MVNO eller SP).  Det er ikke sant.

Hvis noe slikt skulle skje ville det være et klart, og kostbart, brudd på regelverket som Telenor er underlagt som dominerende aktør. Det vil nok også være brudd på avtalene Telenor har med de som leier tilgang til mobilnettet. Så det er helt trygt å velge en mobiloperatør som leier tilgang til andres mobilnett.     

Har dere den beste avtalen?

Gratis

De ulike operatørene

Vi har laget en oversikt over alle som tilbyr mobilabonnement til bedrifter. Trykk på navnet til operatøren, og du vil kunne lese litt mer om hva de er gode på og hvilket mobilnett de bruker

Telenor-logo

Slagordet til Telenor er Alltid med, og det gjenspeiler godt hva de tilbyr. Telenor leverer nemlig alt av fast og trådløs kommunikasjon, og det til alle. Telenor har sitt utgangspunkt i det gamle Televerket, og gjennom 100 år har de opparbeidet seg en unik posisjon. De har nesten 70% markedsandel innen mobiltelefoni for bedrift.

Telenor er en premiumleverandør med blant annet døgnåpen kundeservice, og de treffes i mange kanaler som chat, web, butikk og hos forhandlere.

 • Mobil
 • IP-telefoni
 • Bedriftsnett
 • Mobilt bredbånd
 • Trådløst bredbånd
 • Bredbånd

Dekning

Telenor bruker Telenor sitt mobilnett

Antall kunder

Telenor har cirka 810 000 bedriftskunder

Målgruppe

Telenor har tilbud til store og små, men er nok best for større bedrifter. ​

Mobilabonnement fra Telenor

Datapakke PrisKommentar
3 GB349,-Flyt S med 24 måneder binding. Påfyll 3 GB kr 99,-
10 GB499,-Flyt M med 24 måneder binding. Påfyll 10 GB kr 99,-. Datakort inkludert
30 GB599,-Flyt M+ med 24 måneder binding. Påfyll 15 GB kr 99,-. Datakort inkludert
50 GB699,-Flyt L med 24 måneder binding. Påfyll 20 GB kr 99,-. Datakort inkludert
100 GB 10 Mbit/s649,-Frihet med 24 måneders binding. Hastighet reduseres til 3 Mbit/s etter 100GB
100 GB 100 Mbit/s699,-Frihet med 24 måneders binding. Hastighet reduseres til 3 Mbit/s etter 100GB
100 GB Fri fart799,-Frihet med 24 måneders binding. Hastighet reduseres til 3 Mbit/s etter 100GB

Andre abonnement og priser kan ofte skaffes på forespørsel. 

Telia-logo

Telia Norge er et resultat av det tidligere svenske televerkets oppkjøp opp av blant annet NetCom, Tele2, OneCall, Phonero og Get i Norge. Telia er, i likhet med Telenor, en komplett leverandør av kommunikasjonsløsninger

Telia er en klar #2 i det norske markedet, men ser på seg selv som utfordreren. De har vokst gjennom å investere i oppkjøp og eget mobilnett. Telia er en premiumleverandør som treffes i kanaler som chat, web, butikk og forhandlere.

 • Mobil
 • IP-telefoni
 • Bedriftsnett
 • Mobilt bredbånd
 • Trådløst bredbånd
 • Bredbånd

Dekning

Telia bruker Telia sitt mobilnett

Antall kunder

Telia har cirka 220 000 bedriftskunder

Målgruppe

Telia har tilbud til store og små, men passer nok best for større bedrifter

Mobilabonnement fra Telia

Datapakke PrisKommentar
2 GB299,-Telia Dobbel med 24 måneder binding. Dobbel data for 99,-
6 GB399,-Telia Dobbel med 24 måneder binding. Dobbel data for 99,-
15 GB499,-Telia Dobbel med 24 måneder binding. Dobbel data for 99,-
Ubegrenset699,-Telia Ubegrenset med 24 måneder binding. Kampanjepris 499,-. Redusert fart etter 100 GB

Andre abonnement og priser kan ofte skaffes på forespørsel. 

Phonero logo

Phonero er en offensiv utfordrer på det norske mobilmarkedet. De var faktisk så pågående at når Phonero gikk forbi Telia i markedsandel i 2016 valgte Telia å kjøpe de opp. Phonero er nå en avdeling i Telia Norge, og er lavpris-alternativet deres i bedriftsmarkedet. Phonero markedsfører seg som bedriftenes mobiloperatør. 

En stor del av suksessen til Phonero kommer fra deres offensive priser, brukervennlige løsninger og et populært bedriftsnett bestående av mobil, IP-telefoni og sentralbord.  

 • Mobil
 • IP-telefoni
 • Bedriftsnett
 • Mobilt bredbånd

Dekning

Phonero bruker Telia sitt mobilnett

Antall kunder

Phonero har cirka 300 000 bedriftskunder

Målgruppe

Phonero har abonnement og priser som passer til alle typer bedrifter

Mobilabonnement fra Phonero

Datapakke PrisKommentar
4 GB239,-Phonero Red
8 GB299,-Phonero Red
12 GB349,-Phonero Red
16 GB399,-Phonero Red
25 GB449,-Phonero Red
50 GB549,-Phonero Red
100 GB649,-Phonero Red

Andre abonnement og priser kan ofte skaffes på forespørsel. 

Talkmore Bedrift logo

Talkmore Bedrift het Dipper frem til februar 2021. Da ble den populære mobiloperatøren for bedrifter slått sammen med Talkmore fra privatmarkedet.  Talkmore er eid av Telenor, og er en avdeling i Telenor Norge.  

Talkmore Bedrift er lavprisaktøren til Telenor i bedriftsmarkedet. De leverer enkle og brukervennlige løsninger som passer for små- og mellomstore bedrifter. Kundene har EPSI-undersøkelser fem år på rad kåret Talkmore Bedrift til å ha de mest fornøyde og lojale bedriftskundene.   

 • Mobil
 • Bedriftsnett
 • Mobilt bredbånd

Dekning

Talkmore bruker Telenor sitt mobilnett

Antall kunder

Talkmore har cirka 50 000 bedriftskunder

Målgruppe

Talkmore passer best for små- og mellomstore bedrifter

Mobilabonnement fra Talkmore

Datapakke PrisKommentar
049,-Løpende. Pris per min/SMS/MMS 0,49. Pris per MB 0,99
0,3 GB149,-Mini
2 GB199,-Medium
5 GB249,-Medium+
8 GB299,-Large
12 GB349,-X-Large. Datakort inkludert
30 GB499,-XXL. Datakort inkludert
100 GB599,-3XXL. Datakort inkludert

Andre abonnement og priser kan ofte skaffes på forespørsel. 

Ice logo

Ice er den virkelige utfordreren i det norske mobilmarkedet. Siden 2015 har de bygget opp sitt eget moderne mobilnett basert på 4G-teknologi. Ice har hatt suksess i privatmarkedet, men ikke kommet helt på banen i bedriftsmarkedet.

Det ønsker de å gjøre noe med nå. Ice leverer konkurransedyktige mobilabonnement og et brukervennlig bedriftsnett. På steder hvor Ice ikke har dekning i sitt eget Ice+ mobilnett overføres kundene til Telia sitt nett.  

 • Mobil
 • Bedriftsnett
 • Mobilt bredbånd

Dekning

Ice bruker Ice sitt mobilnett

Antall kunder

Ice har cirka 41 500 bedriftskunder

Målgruppe

Ice passer best for små- og mellomstore bedrifter

Mobilabonnement fra Ice

Datapakke PrisKommentar
1 GB129,-
6 GB349,-+1000 GB for 99,-/mnd. Kampanje 249,-.
18 GB499,-+1000 GB for 99,-/mnd. Kampanje 349,-.
50 GB649,-+1000 GB for 99,-/mnd. Kampanje 499,-.

Andre abonnement og priser kan ofte skaffes på forespørsel. 

Unifon logo

Unifon er en nyetablert mobiloperatør som ble startet opp i 2019 av gründerne bak suksessen Phonero. Unifon har allerede rukket å markere seg i bedriftsmarkedet. De er en offensiv operatør som satser på lave priser og brukervennlige løsninger. 

Unifon kjøpte i starten av 2020 opp storebroren Phonect. Med på kjøpet fikk de med seg 30 000 mobilkunder og et eget utviklet bedriftsnett.

 • Mobil
 • IP-telefoni
 • Bedriftsnett
 • Mobilt bredbånd

Dekning

Unifon bruker Telenor sitt mobilnett

Antall kunder

Unifon har cirka 37 500 bedriftskunder

Målgruppe

Unifon sikter inn på små- pg mellomstore bedrifter

Mobilabonnement fra Unifon

Datapakke PrisKommentar
0 GB39,-Mobil Pro. Pris per min/SMS 0,39. Pris per MB 0,99 og MMS 1,49
1 GB179,-Mobil Pro med 24 måneder binding
5 GB279,-Mobil Pro med 24 måneder binding
10 GB329,-Mobil Pro med 24 måneder binding
15 GB379,-Mobil Pro med 24 måneder binding
20 GB399,-Mobil Pro med 24 måneder binding
40 GB579,-Mobil Pro med 24 måneder binding
60 GB679,-Mobil Pro med 24 måneder binding

Andre abonnement og priser kan ofte skaffes på forespørsel. 

Nortel logo

Nortel ble startet så sent som i 2019, men har allerede rukket å komme seg på børsen EuroNext Growth. Bak Nortel står erfarne folk fra blant annet Phonero, Telia og Tele2. Nortel har en aggressiv strategi på kundevekst, og selger seg blant annet inn med lav pris. De satser også på bred distribusjon av sine abonnement gjennom ulike partnerskap.

Nortel var først i bedriftsmarkedet med å tilby abonnement med fri data. I etterkant har flere fulgt etter.  

 • Mobil
 • IP-telefoni
 • Bedriftsnett
 • Mobilt bredbånd

Dekning

Nortel bruker Telenor sitt mobilnett

Antall kunder

Nortel har cirka 12 500 bedriftskunder

Målgruppe

Nortel satser på små- og mellomstore bedrifter

Mobilabonnement fra Nortel

Datapakke PrisKommentar
0 GB99,-Fri tale, SMS og MMS. Pris per MB 0,39. 24 måneder bindning
1 GB199,-24 måneder bindning
4 GB249,-24 måneder bindning
6 GB289,-24 måneder bindning
10 GB339,-24 måneder bindning
20 GB399,-24 måneder bindning
40 GB499,-24 måneder bindning
Ubegrenset499,-24 måneder bindning. 24 GB til bruk i EU/EØS

Andre abonnement og priser kan ofte skaffes på forespørsel. 

Atea Mobil logo

IT-selskapet Atea startet opp Atea Mobil i 2017 for å tilby nye og eksisterende kunder et bredere tilbud av tjenester. Målsetning var å bli den foretrukne leverandøren av fremtidens mobile løsninger.

Som systemintegrator satser Atea på å levere mobiltelefoni integrert i kundenes andre systemer. Oppfattes ikke som offensive i markedet, og har nok mobiltelefoni med “i kofferten” sammen med andre produkter.  

 • Mobil
 • Bedriftsnett
 • Mobilt bredbånd

Dekning

Atea Mobil bruker Telenor sitt mobilnett

Antall kunder

Atea Mobil har cirka 17 500 bedriftskunder

Målgruppe

Atea Mobil sikter seg inn mot større bedrifter. ​

Mobilabonnement fra Atea Mobil

Datapakke PrisKommentar
1 GB169,-Light
5 GB269,-Basic
15 GB369,-Standard
25 GB599,-Pluss
40 GB689,-Premium

Andre abonnement og priser kan ofte skaffes på forespørsel. 

Release logo

Release ble startet opp så sent som sommeren 2020. De er en videreføring av Grønnmobil som solgte brukte mobiltelefoner. Release fokuserer på salg av brukte mobiltelefoner, og da gjerne i kombinasjon med mobilabonnement. Release har med seg OneCall-gründeren Øistein Eriksen i førersetet. 

Release satser offensivt i bedriftsmarkedet med aggressive priser i kombinasjon med sitt bærekraftige budskap om gjenbruk av mobiltelefoner.   

 • Mobil
 • Bedriftsnett

Dekning

Release bruker Telenor sitt mobilnett

Antall kunder

Release har cirka 2 000 bedriftskunder

Målgruppe

Release sikter seg mot små bedrifter

Mobilabonnement fra Release

Datapakke PrisKommentar
1 GB99,-Smart Bedrift
5 GB179,-Smart Bedrift
10 GB239,-Smart Bedrift
15 GB269,-Smart Bedrift
30 GB339,-Smart Bedrift
50 GB389,-Smart Bedrift
100 GB489,-Smart Bedrift

Andre abonnement og priser kan ofte skaffes på forespørsel. 

Saga Mobil logo

Saga er en mobiloperatør som profilerer seg som «det nordnorske mobilselskapet». Og det er ikke uten grunn. Både selskapet, medarbeiderne, aksjonærene og kundene holder til i Nord-Norge. Men de selger selvfølgelig også til «søringer».

Saga Mobil har enkle abonnement med OK priser. I tillegg tilbyr de bedriftsnett. Men det er vel verken prisene eller løsningene som gjør at kundene velger Saga Mobil – det er nok heller ønsket om å støtte en nordnorsk operatør.          

 • Mobil
 • Bedriftsnett
 • Mobilt bredbånd

Dekning

Saga Mobil bruker Telenor sitt mobilnett

Antall kunder

Saga Mobil har cirka 2 000 bedriftskunder

Målgruppe

Saga Mobil satser på små bedrifter, gjerne lokalisert i Nord-Norge

Mobilabonnement fra Saga Mobil

Datapakke PrisKommentar
079,-Per minutt 0,49, per SMS 0,59, per MMS 1,99 og per MB 0,79
1 GB199,-
3 GB259,-
6 GB299,-
12 GB399,-
20 GB499,-
35 GB599,-
50 GB629,-
100 GB699,-

Andre abonnement og priser kan ofte skaffes på forespørsel. 

Chilimobil logo

Chili Mobil har vært prispresseren på privatmarkedet i over 10 år. I oktober 2019 tok de så steget over i bedriftsmarkedet, og lanserte blant annet sitt suksessfull Fri Data-abonnement også for bedrifter.

Chili Mobil har kopiert det de gjør på privatmarkedet og tilbyr kun mobilabonnement med lave priser og selvbetjening. Verken mer eller mindre.  

 • Mobil

Dekning

Chili Mobil bruker Telia sitt mobilnett

Antall kunder

Chili Mobil har i underkant av 1 000 bedriftskunder

Målgruppe

Chili Mobil retter seg mot småbedrifter

Mobilabonnement fra Chili Mobil

Datapakke PrisKommentar
2 GB169,-
7 GB259,-
20 GB329,-
Ubegrenset499,-Fri fart opp til 100 GB. 24 GB kan brukes i EU/EØS

Andre abonnement og priser kan ofte skaffes på forespørsel. 

Oyatel logo

Oyatel er en av telebransjens hemmeligheter til tross for at de har vært i markedet siden 2014. Oyatel fokuserer på sitt egenutviklede web-baserte sentralbord, CallManager. Med CallManager får kunden tilgang til avansert funksjonalitet som erstatter tradisjonelle telefonsystemer og PBX-sentralbord. 

Gjennom CallManager leverer Oyatel IP-telefoni, og tilbyr som en forlengelse av det også mobilabonnement.

Oyatel velger man nok like mye på grunn av løsningen som prisene.

 • Mobil
 • IP-telefoni
 • Bedriftsnett

Dekning

Oyatel bruker Telenor sitt mobilnett

Antall kunder

Oyatel har cirka 1 500 mobilkunder

Målgruppe

Oyatel retter seg mot små- og mellomstore bedrifter med sin sentralbordløsning

Mobilabonnement fra Oyatel

Datapakke PrisKommentar
1 GB149,-Mini
6 GB249,-Medium
12 GB299,-Large
20 GB399,-XL

Andre abonnement og priser kan ofte skaffes på forespørsel. 

Telavox logo

Svenske Telavox etablerte seg på det norske markedet i 2014. De leverer et web-basert sentralbord med utgangspunkt i IP-telefoni. I tillegg til det tilbyr Telavox også mobilabonnement.

Telavox fokuserer på enkelhet og fleksibilitet. Løsningen passer godt for bedrifter med hvor antall medarbeidere gjerne går litt opp og ned, og hvor man kanskje jobber på ulike lokasjoner. Enkeltheten og fleksibiliteten går også igjen i prissettingen og vilkårene (men ikke nødvendigvis i prisnivået).   

 • Mobil
 • IP-telefoni
 • Bedriftsnett

Dekning

Telavox bruker Telia sitt mobilnett

Antall kunder

Telavox har cirka 4 000 mobilkunder

Målgruppe

Telavox henvender seg til små- og mellomstore bedrifter med sin sentralbordløsning

Happybytes logo

Happybytes ble etablert i 2017 med en unik modell uten datapakker, og kun et lite påslag på grossistprisene fra leverandøren Telenor. Med denne modellen er Happybytes blant annet konkurransedyktig på bruk i utlandet og andre tjenester som vanligvis ikke er inkludert i månedsprisen.

Hos Happybytes betaler man kun for mobildata man faktisk bruker. Fri bruk av tale og meldinger er inkludert i en grunnpris. Kostnaden for mobildata følger en trappetrinns-modell. Happybytes er en digital operatør hvor kunden gjør alt selv.

 • Mobil

Dekning

Happybytes bruker Telenor sitt mobilnett

Antall kunder

Happybytes har under 500 bedriftskunder

Målgruppe

Happybytes henvender til små bedrifter

Mobilabonnement fra Happybytes

Datapakke PrisKommentar
0 GB75,-Fri tale, SMS og MMS. Mobildata kjøpes per MB, pris i en trappetrinnmodell
Primafon logo

Primafon er den minste mobiloperatøren i Norge, både i forhold til størrelse og kjennskap. Primafon foksuerer på å levere telefoni- og datatrafikktjenester til norske SMB-bedrifter. Som en konsekvens leverer de ulike former for bredbånd, IP-telefoni, SMS Gateway, M2M og selvfølgelig også mobiltelefoni.
 
Primafon er en leverandør med lav kjennskap, men høy kompetanse.   

 • Mobil
 • IP-telefoni
 • Bredbånd

Dekning

Primafon bruker Telenor sitt mobilnett

Antall kunder

Primafon har under 500 mobilkunder

Målgruppe

Primafon henvender seg til små bedrifter med tildels komplekse behov

Mobilabonnement fra Primafon

Datapakke PrisKommentar
0,2 GB31,20Pris per min 0,26 / per SMS 0,14 / per MMS 0,28 / per MB 0,12

Andre abonnement og priser kan ofte skaffes på forespørsel. 

Nysgjerring på hva Telehjelpen kan gjøre for dere?

PRØV OSS

Vil dere ha det beste bedriftsabonnementet?

Ta kontakt og vi finner det beste for dere

🍪 Vi bruker cookies

© Metik 2021  Alle rettigheter reservert