fbpx

CV

Morten Evjen

Om meg

Jeg er en engasjert og motiverende leder med omfattende erfaring, både strategisk og operativt. Min bakgrunn inkluderer stillinger som konserndirektør i Elkjøp, adm.direktør i taxfree-selskapet TRN og flere år som gründer i telebransjen. 

Samspillet mellom mennesker har alltid interessert meg, og jeg får energi av å se resultater av godt samarbeid. For å lykkes trenger man en klart definert og godt kommunisert strategi, og selvfølgelig sterk gjennomføringsevne. Man oppnår mer med tro, håp og kjærlighet enn med Powerpoint, Word og Excel er min erfaring.   

Those who know WHAT they do tend to work harder. Those who know WHY tend to work smarter.

Simon Sinek

Jeg liker mulighetene som ligger i bruk av ny teknologi, og hvordan man ved hjelp av gode prosesser kan jobbe smart og skape lønnsom vekst. Men alt må ikke alltid snus på hodet; forbedringledelse er nemlig enklere enn endringsledelse. 

På fritiden blogger jeg på jobbsmart.no om digitalisering og annet som interesserer meg.

Dette er jeg stolt av

Her er noen av høydepunktene jeg som leder, sammen med dyktige kolleger, har vært ansvarlig for å:

👍 bygge opp Elkjøp Academy som Elkjøps nordiske internskole
👍 etablere Elkjøps nordiske franchisevirksomhet
👍 doble driftsresultat til franchisebutikkene i Elkjøp Norge
👍 forlenge en avgjørende kontrakt med Avinor for TRN/Taxfree
👍 bygge opp en kjede med butikker for Tele2
👍 sette uoffisiell verdensrekord i salg av mobilabonnement
👍 starte en uavhengig telekområdgiver rettet mot bedriftsmarkedet
👍 etablere Norges mest kostnadseffektive mobiloperatør

Jeg har jobbet med mennesker hele mitt liv, og det jeg er mest stolt av er nok årene i Elkjøp hvor vi bygget en nordisk kjede som i dag er sterkere enn noen gang. Mye av kulturen fra den tiden sitter fortsatt i kroppen, og preger meg både som leder og medarbeider.

Nøkkelkvalifikasjoner

2019 - 2020
logo-vanlig

Salgsdirektør

Var med å bygge opp Happybytes AS til Norges nye mobiloperatør. Hadde rollen som salgsdirektør, men jobbet på tvers av ansvarsområder sammen med mine kolleger.

2012 -2014

Adm.direktør Tele2 Butikkene

I Tele2 var jeg så heldig å kunne kombinere mine to lidenskaper; varehandel og telekom. Jobben besto nemlig i å bygge en kjede med Tele2-butikker.

Helt fra åpningen av våre første Tele2 butikker i juni 2013 la vi bak oss en fantastisk reise. Vi etablerte en kjede med butikker som ble lagt merke til både i og utenfor bransjen.

Allerede etter ett år ble en av våre butikker Norges største i omsetning, den ble kåret til Norges beste Samsung-forhandler, vi tok en tydelig posisjon innen personlig service og vi satte en uoffisiell verdensrekord i salg av mobilabonnement på en dag (1 756 abonnement i en butikk).

I en frekvensauksjon i desember 2013 fikk ikke Tele2 de nødvendige frekvensene som selskapet trengte for å fullføre utbyggingen av Norges tredje mobilnett. Grunnlaget for selskapets strategi ble derfor endret. Gjennom vinteren og våren 2014 arbeidet selskapet for å finne frem til en langsiktig strukturell løsning, og i begynnelsen av juli 2014 ble det kjent at TeliaSonera AB kjøper Tele2 Norge AS.

På grunn av oppkjøpet ble selskapets strategiske prosjekter evaluert. Det ble blant annet besluttet at man ikke skulle åpne flere Tele2 butikker i Norge. Ett eventyr var derfor over for min del. 

2007 - 2010

Adm. direktør, TRN

TRN drev 6 Duty Free-butikker og 1 Travel Value-butikk på store norske flyplasser.

I løpet av min periode økte omsetningen med 35% og resultatet før skatt økte med 60%.

Vi konsoliderte virksomheten – dvs. alle IT-systemer ble endret i 2007 og 2008. Vi forlenget også en viktig kontrakt med OSL / Avinor fra 2011 til 2017.

Jeg rapporterte til et internasjonalt styre.

2002 - 2004

Kjedeleder franchise Norge

Som kjedeleder var jeg ansvarlig for 52 franchise-butikker i Norge. I denne perioden doblet franchisebutikkene sitt gjennomsnittlig driftsresultat.

Marginen til grossisten økte med 50% i samme periode. Jeg var også ansvarlig for oppkjøp av 5 store franchise-butikker på vegne av Elkjøp Norge AS.

Medlem av Elkjøps nordiske ledergruppe

1998 - 1999

Adm.direktør Cyberia

Etter ett år i Telenor ble jeg rekruttert tilbake til Elkjøp. I datterselskapet Cyberia analyserte jeg forretningsmodellen og evaluerte mulighetene  for lønnsomhet i kjeden. Basert på konklusjonen fra mine vurderinger gjennomført vi en styrt avvikling av kjeden (9 butikker).

Avviklingen ble gjort innenfor tidsrammen, med begrenset tap og i henhold til budsjett.

1995 - 1997

Varehussjef

1996 – 1997

Fredrikstad

Jeg ble gitt ansvaret med å restrukturere organisasjonen og implementere nye rutiner i en butikk som gikk med underskudd. Varehuset tjente penger etter 10 måneder.

1995 – 1996

Lillehammer

Etter endt traineeopplæring ble jeg valgt ut til å etablere Elkjøp Stormarked Lillehammer som et datterselskap av Elkjøp Norge. Rekrutterte og lærte medarbeidere, og bygget varehuset fra “scratch”. Varehuset tjente penger etter kun 8 måneder.

2014 -2021
metik

Gründer innen telekom

2020 – 

Driver tjenestene Jobb smart og Telehjelpen

2017 – 2019

Jeg var med-gründer og CEO i oppbyggingen av mobiloperatøren YouTeam.

YouTeam ble etablert som Norges mest kostnadseffektive mobiloperatør. Vi i YouTeam mente det var mulig å tilby lave priser, skikkelig god kundeservice og samtidig støtte en valgfri veldedig organisasjon, et skolekorps eller et lokalt idrettslag med mobilabonnementet.

Jeg trakk meg ut etter uenighet med majoritetsaksjonæren om viktige strategiske veivalg i mars 2019.  Selskapet gikk dessverre konkurs 4 måneder etterpå.

2016 – 2017

Telehjelpen var en videreføring av mitt engasjement i Mobito.

Telehjelpen bisto bedrifter med å jobbe smartere med bedre løsninger til lavere priser. Gjennom uavhengige råd sørget jeg for at bedrifter utnyttet de mulighetene som tele faktisk gir.

2014 – 2016

Mobito (nå Adite) jobber for at norske bedrifter skal få bedre og billigere teletjenester som mobil, bredbånd og IP-telefon.

Jeg var en av to partnere som startet selskapet høsten 2014. Det ga masse verdifull erfaring å være med å starte et selskap fra bunnen av. En skikkelig gründerfølelse som ga mersmak.

Når jeg valgte å tre til side for å satse på andre prosjekter i april 2016 hadde Mobito fem ansatte og to agenter tilknyttet.

2010 - 2012

CEO og COO

CEO
Mar. 2011 – nov. 2012

Buer Gruppen er den ledende leverandøren av overflateløsninger i Norge. Selskapene i gruppen utfører alt av overflater til nybygg, rehabilitering og ombygging til offentlig-, borettslag-, sameier-, nærings- og privatmarkedet. Selskapet sysselsetter 220 fagfolk.

Jeg har konsolidert virksomheten ved å implementere nye strategier, inkludert en ny selskapsstruktur , nye rutiner, merkevarebygging av konsernet, samt definert og implementert en sterk bedriftskultur.

Etter en vellykket omstruktureringsprosess sluttet jeg i Buer Gruppen for å gjøre et comeback i detaljhandel.

COO
Mai 2010 – feb. 2011

Buer Gruppen (tidligere MSS ASA) gjorde i 2010 et forsøk på å konsolidere overflatebransjen i Skandinavia. MSS ASA ble to ganger tatt opp til notering på Oslo Børs, men klarte ikke å sikre nødvendig finansiering.

Jeg tilegnet meg veldig nyttig kunnskap fra denne prosessen.

 

2004 - 2007

Nordisk direktør franchise

Jeg var ansvarlig for Elkjøp Nordic sin franchisevirksomhet. Jeg var blant annet ansvarlig for å starte opp konsernets franchisevirksomhet i Sverige, Danmark og Finland ved å implementere franchise-modellen i den lokale butikkjeden og grossist.

Rekrutterte og lærte opp nye franchisetakere.

Medlem av Elkjøps nordiske ledergruppe.

Europeisk ressursperson for franchise i DSG International (nåværende Dixons Carphone)

Styremedlem i Elkjøp Norge AS og Lefdal Elektromarked AS

1999 - 2002

Nordisk direktør HR

Som Elkjøps første nordiske HR-direktør etablerte jeg blant annet Elkjøp Academy som en felles plattform for opplæring i alle nordiske land. Elkjøp Academy involverer alle kommersiell opplæring (salgs-, produkt- og lederopplæring).

Rekrutterte og lærte opp HR-sjefer i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Ansvarlig for kompensasjonsmodellen for konsernet, og koordinering mot eieren DSG International (nåværende Dixons Carphone).

Medlem av Elkjøps nordiske ledergruppe.

1997 - 1998

KAM Storkunder

Ansvarlig for 12 storkunder i Telenor Mobil.

1993 - 1995

Selger, avd.leder og trainee

Avdelingsleder tele 1994

Lørenskog

Jeg ble avdelingsleder for tele det året da alle skulle ha en mobiltelefon (Elkjøp lanserte mobiltelefon til 1,-)

 
Selger 1993 – 1994

Lørenskog

Samtidig som jeg var student ved Norges Markedshøyskole begynte jeg som selger på deltid på hvitevareavdeling og ble fulltid selger etter 4 måneder. Sluttet på skolen for å gjøre karriere i Elkjøp – et viktig veivalg i mitt liv.

2019 -

Salgsdirektør

Er med å bygge opp Happybytes AS til Norges nye mobiloperatør. Har rollen som salgsdirektør, men jobber på tvers av ansvarsområder sammen med mine kolleger.

2014 -2021
metik

Gründer innen telekom

2020 –

Driver tjenestene Jobb smart og Telehjelpen

2017 – 2019

Jeg var med-gründer og CEO i oppbyggingen av mobiloperatøren YouTeam.

YouTeam ble etablert som Norges mest kostnadseffektive mobiloperatør. Vi i YouTeam mente det var mulig å tilby lave priser, skikkelig god kundeservice og samtidig støtte en valgfri veldedig organisasjon, et skolekorps eller et lokalt idrettslag med mobilabonnementet.

Jeg trakk meg ut etter uenighet med majoritetsaksjonæren om viktige strategiske veivalg i mars 2019.  Selskapet gikk dessverre konkurs 4 måneder etterpå.

2016 – 2017

Telehjelpen var en videreføring av mitt engasjement i Mobito.

Telehjelpen bisto bedrifter med å jobbe smartere med bedre løsninger til lavere priser. Gjennom uavhengige råd sørget jeg for at bedrifter utnyttet de mulighetene som tele faktisk gir.

2014 – 2016

Mobito (nå Adite) jobber for at norske bedrifter skal få bedre og billigere teletjenester som mobil, bredbånd og IP-telefon.

Jeg var en av to partnere som startet selskapet høsten 2014. Det ga masse verdifull erfaring å være med å starte et selskap fra bunnen av. En skikkelig gründerfølelse som ga mersmak.

Når jeg valgte å tre til side for å satse på andre prosjekter i april 2016 hadde Mobito fem ansatte og to agenter tilknyttet.

2012 -2014

Adm.direktør Tele2 Butikkene

I Tele2 var jeg så heldig å kunne kombinere mine to lidenskaper; varehandel og telekom. Jobben besto nemlig i å bygge en kjede med Tele2-butikker.

Helt fra åpningen av våre første Tele2 butikker i juni 2013 la vi bak oss en fantastisk reise. Vi etablerte en kjede med butikker som ble lagt merke til både i og utenfor bransjen.

Allerede etter ett år ble en av våre butikker Norges største i omsetning, den ble kåret til Norges beste Samsung-forhandler, vi tok en tydelig posisjon innen personlig service og vi satte en uoffisiell verdensrekord i salg av mobilabonnement på en dag (1 756 abonnement i en butikk).

I en frekvensauksjon i desember 2013 fikk ikke Tele2 de nødvendige frekvensene som selskapet trengte for å fullføre utbyggingen av Norges tredje mobilnett. Grunnlaget for selskapets strategi ble derfor endret. Gjennom vinteren og våren 2014 arbeidet selskapet for å finne frem til en langsiktig strukturell løsning, og i begynnelsen av juli 2014 ble det kjent at TeliaSonera AB kjøper Tele2 Norge AS.

På grunn av oppkjøpet ble selskapets strategiske prosjekter evaluert. Det ble blant annet besluttet at man ikke skulle åpne flere Tele2 butikker i Norge. Ett eventyr var derfor over for min del. 

2010 - 2012

CEO og COO

CEO
Mar. 2011 – nov. 2012

Buer Gruppen er den ledende leverandøren av overflateløsninger i Norge. Selskapene i gruppen utfører alt av overflater til nybygg, rehabilitering og ombygging til offentlig-, borettslag-, sameier-, nærings- og privatmarkedet. Selskapet sysselsetter 220 fagfolk.

Jeg har konsolidert virksomheten ved å implementere nye strategier, inkludert en ny selskapsstruktur , nye rutiner, merkevarebygging av konsernet, samt definert og implementert en sterk bedriftskultur.

Etter en vellykket omstruktureringsprosess sluttet jeg i Buer Gruppen for å gjøre et comeback i detaljhandel.

COO
Mai 2010 – feb. 2011

Buer Gruppen (tidligere MSS ASA) gjorde i 2010 et forsøk på å konsolidere overflatebransjen i Skandinavia. MSS ASA ble to ganger tatt opp til notering på Oslo Børs, men klarte ikke å sikre nødvendig finansiering.

Jeg tilegnet meg veldig nyttig kunnskap fra denne prosessen.

 

2007 - 2010

Adm. direktør, TRN

TRN drev 6 Duty Free-butikker og 1 Travel Value-butikk på store norske flyplasser.

I løpet av min periode økte omsetningen med 35% og resultatet før skatt økte med 60%.

Vi konsoliderte virksomheten – dvs. alle IT-systemer ble endret i 2007 og 2008. Vi forlenget også en viktig kontrakt med OSL / Avinor fra 2011 til 2017.

Jeg rapporterte til et internasjonalt styre.

2004 - 2007

Nordisk direktør franchise

Jeg var ansvarlig for Elkjøp Nordic sin franchisevirksomhet. Jeg var blant annet ansvarlig for å starte opp konsernets franchisevirksomhet i Sverige, Danmark og Finland ved å implementere franchise-modellen i den lokale butikkjeden og grossist.

Rekrutterte og lærte opp nye franchisetakere.

Medlem av Elkjøps nordiske ledergruppe.

Europeisk ressursperson for franchise i DSG International (nåværende Dixons Carphone)

Styremedlem i Elkjøp Norge AS og Lefdal Elektromarked AS

2002 - 2004

Kjedeleder franchise Norge

Som kjedeleder var jeg ansvarlig for 52 franchise-butikker i Norge. I denne perioden doblet franchisebutikkene sitt gjennomsnittlig driftsresultat.

Marginen til grossisten økte med 50% i samme periode. Jeg var også ansvarlig for oppkjøp av 5 store franchise-butikker på vegne av Elkjøp Norge AS.

Medlem av Elkjøps nordiske ledergruppe

1999 - 2002

Nordisk direktør HR

Som Elkjøps første nordiske HR-direktør etablerte jeg blant annet Elkjøp Academy som en felles plattform for opplæring i alle nordiske land. Elkjøp Academy involverer alle kommersiell opplæring (salgs-, produkt- og lederopplæring).

Rekrutterte og lærte opp HR-sjefer i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Ansvarlig for kompensasjonsmodellen for konsernet, og koordinering mot eieren DSG International (nåværende Dixons Carphone).

Medlem av Elkjøps nordiske ledergruppe.

1998 - 1999

Adm.direktør Elkjøp Cyberia

Etter ett år i Telenor ble jeg rekruttert tilbake til Elkjøp. I datterselskapet Cyberia analyserte jeg forretningsmodellen og evaluerte mulighetene  for lønnsomhet i kjeden. Basert på konklusjonen fra mine vurderinger gjennomført vi en styrt avvikling av kjeden (9 butikker).

Avviklingen ble gjort innenfor tidsrammen, med begrenset tap og i henhold til budsjett.

1997 - 1998

KAM Storkunder

Ansvarlig for 12 storkunder i Telenor Mobil.

1995 - 1997

Varehussjef

1996 – 1997

Fredrikstad

Jeg ble gitt ansvaret med å restrukturere organisasjonen og implementere nye rutiner i en butikk som gikk med underskudd. Varehuset tjente penger etter 10 måneder.

1995 – 1996

Lillehammer

Etter endt traineeopplæring ble jeg valgt ut til å etablere Elkjøp Stormarked Lillehammer som et datterselskap av Elkjøp Norge. Rekrutterte og lærte medarbeidere, og bygget varehuset fra “scratch”. Varehuset tjente penger etter kun 8 måneder.

1993 - 1995

Selger, avd.leder og trainee

Avdelingsleder tele 1994

Lørenskog

Jeg ble avdelingsleder for tele det året da alle skulle ha en mobiltelefon (Elkjøp lanserte mobiltelefon til 1,-)

 
Selger 1993 – 1994

Lørenskog

Samtidig som jeg var student ved Norges Markedshøyskole begynte jeg som selger på deltid på hvitevareavdeling og ble fulltid selger etter 4 måneder. Sluttet på skolen for å gjøre karriere i Elkjøp – et viktig veivalg i mitt liv.