Solen går ned for Sunrise

0
37

Onsdag 31.august går solen ned for Sunrise. Den utrolig populære kalenderappen ble kjøpt av Microsoft for 100 millioner dollar (ja det er sinnsykt mye) i februar 2015. Siden oppkjøpet har det vært ventet at Sunrise ville forsvinne, og nå er dagen altså kommet. I mai informerte Microsoft brukerne til Sunrise om at de ville slutte å oppgradere Sunrise, samt fjerne appen for nedlastning i løpet av mai. Microsoft sa også at Sunrise ville slutte å virke fra og med 31.august.

Sunrise har vært en av de meste populære kalenderappene i mange år, og de har fått millioner av lojale brukere. Årsakene til populariteten er mange, men noen av de er et utrolig lekkert brukergrensesnitt, mulighet for å koble til nesten samtlige kalendertjenester (Google, iCloud, Exchange osv), samt muligheten til å integrere en rekke tjenester som Evernote, Trello, TripIt, Asana, Wunderlist, Todoist, LinkedIn, Twitter med flere.

Det er trist at Sunrise blir borte, men slik er det ofte med suksessfulle selskaper som fristes av store penger. Målet til Microsoft er å flytte alle brukerne til Sunrise over til Microsofts egne Outlook app. Det samme skjedde med den populære mailappen Acompli som Microsoft kjøpte for 2 år siden. Hva som skjer med den Microsoft-eide todoappen Wunderlist er fortsatt usikkert, men det er ventet at også denne blir integrert med Microsofts Outlook app.

Microsofts Outlook-app er en av de aller beste på markedet, og for brukere som ikke stiller ekstremt høye krav til avansert funksjonalitet er den et godt alternativ. Outlook er som Sunrise gratis, og enkel å bruke til tross for at den er en all-in-one app (dvs. med mail, kalender, kontakter og filer).

For brukere som ønsker en ren kalender app finnes det mange gode alternativer i dag. Jeg ønsker å følge med i markedet, og derfor har jeg aktive kontoer med Office 365, Google Apps og Apples iCloud. Jeg har testet mange kalenderapper gjennom årene, og har faktisk endt opp med å bruke Google Kalender på min iPhone.

Mobilappen til Google Kalender integrerer tjenester som Exchange/Office 365 og iCloud (i tillegg til Google selvfølgelig) ved å hente inn innstillingene som ligger på telefonen. Jobbkontoen min er basert på «Google Apps for Work» ettersom Google integreres med de fleste andre programmer som jeg bruker, som f.eks Trello og PipeDrive. Så det meste av informasjon som jeg trenger dukker automatisk opp i min Google Kalender app. Hvis man ønsker å synkronisere f.eks Evernote eller todo-apper som Todoist eller Wunderlist kan man bruke tjenester som Zapier eller IFTTT.

Google Kalender har også et utrolig intuitivt brukergrensesnitt hvor den blant annet henter opp illustrasjoner til en avtale basert på teksten (f.eks en avtale med ordet «Lunsj» blir illustrert med bilde av en lunsj). Appen synkroniserer også med Påminnelser fra Mac`en. Google Kalender er gratis.

Skjermbilde 2016-08-30 09.36.07

På min Mac har jeg endt opp med å bruke Fantastical 2 etter å ha spandert både mye penger og tid på å teste ulike apper. Årsaken til dette er at Google Kalender ikke har noen app til Mac, og at webløsningen ikke kan integreres enkelt med Exchange eller iCloud kontoer. Fantastical 2 er helt rå, men den er dessverre litt dyr (439,- kroner). Sjekk gjerne ut Fantasical 2 for Mac her.

Gode alternativer til Google Kalender er:

Outlook fra Microsoft (gratis)
Calendar 5 (bare for iOS – koster 65,- kroner)
Fantastical 2 (bare for iOS – koster 33,- kroner)
BusyCal (bare for iOS – koster 45,- kroner)
Cal fra Any.do (gratis)