En scanner i lomma

0
29

Er du blant de som sparer på kvitteringer og brev fra banken i permer? Det er har sikkert vært et godt og betryggende system, men nå skal vi vise noe som er både enklere og bedre.

Nå kan man nemlig bare scanne (eller retter sagt ta bilde av) alt man ønsker med mobiltelefonen, og oppbevare det i skyen slik at man alltid har det med seg. Ta bilde av kvitteringer, dokumenter, artikler og lagre det hvor som helst (med unntak i permen) eller del det med hvem som helst.

Vi har testet mange apper, men den aller beste heter Scanner Pro. Årsaken til dette er muligheten til å bruke såkalte workflows som gjør at man kan jobbe smart. Dessverre finnes den kun til iPhone og iPad. For de som har Andriod-telefon anbefaler vi Evernote Scannable. Scanner Pro koster 39,- i App Store, men den er helt klart verdt det hvis du bruker den.

Scanner Pro er blitt en av mine favoritt apper, og jeg bruker den bare mer og mer. Når man åpner Scanner Pro får man noen innstillingsvalg. Blant annet kan man velge å ha blitz av eller på, velge om Scanner Pro skal fokusere for deg eller om du ønsker selv å formatere bildet. Til slutt kan du velge hvilket type bilde du skal ta. Du kan velge mellom dokument og foto i svart/hvitt eller farge.

Når man har scannet dokumentet eller bildet (husk at man kan scanne flere sider av et dokument) så gir man det ett navn. Deretter kan man enkelt dele det via f.eks mail eller lagre det i Dropbox, OneDrive, Google Drive eller Evernote.

I Scanner Pro kan man også lage såkalte «workflows», eller arbeidsflyt på godt norsk, for typer av dokumenter man ofte kommer bort i. Det kan være regnskapsbilag som skal mailes til en spesiel mailadresse eller et kontrakt som skal lagres på en spesifikk mappe i Dropbox. Neste gang man kommer borti samme type dokument velger man bare relevant workflow, og Scanner Pro gjør resten av jobben.

I denne videoen viser vi noen enkle måter å bruke Scanner Pro på (dobbelt klikk for fullskjerm). Det finnes også andre mer avanserte måter å bruke appen på som blant annet ved hjelpe av PDF Expert (laget av samme selskap som leverer Scanner Pro) gjøre endringer eller markere deler av et .pdf dokument.

Ønsker du en nærmere demonstasjon av Scanner Pro er det bare å ta kontakt med oss på 24 07 77 55 eller hei@telehjelpen.no

https://youtu.be/ushPlwsq7J0